Wildlife foto’s uit Nederland

Wildlife foto's uit Nederland

In dit artikel vind je de mooiste wildlife foto’s uit Nederland. Hoewel je het misschien niet zou verwachten, zijn er in ons eigen land genoeg wilde dieren te spotten. Dit kan in de bekende natuurparken maar ook gewoon in de polder. Arisca staat graag oog in oog met de dieren om ze te fotograferen. In dit artikel vind je de mooiste wildlife foto’s uit Nederland. Heb je interesse in een foto van wildlife uit Nederland? Bekijk dan de webshop.

Schotse hooglanders

Een van de favorieten van Arisca binnen de wildlife dieren zijn Schotse hooglanders. Deze runderen, ook wel highland cows genoemd, hebben vaak een roodbruine vacht en prachtige hoorns. Hun dikke vacht zorgt ervoor dat ze het gehele jaar als grazer in Nederland kan worden ingezet. De Schotse hooglanders zijn dan ook veel te zien in diverse natuur- en recreatiegebieden in Nederland. Hoewel ze erg kalm zijn en een hoog aai gehalte hebben, is het absoluut verboden om de schotse hooglanders te aaien. Houdt altijd voldoende afstand.

Arisca bezoekt regelmatig de Schotse hooglanders in het Schiebroekse Park in Rotterdam. Hier loopt een kudde van zo’n 8 runderen rond, waar regelmatig een kleine hooglander koe wordt geboren. Agossie! Ook is het fantastisch om de Schotse hooglanders te bezoeken in natuurgebieden waar de paarse heide bloeit. Deze periode is vaak rond eind augustus, begin september. De paarse heide kleurt prachtig bij de roodbruine vacht van de runderen. Meer weten over het kopen van een foto van een Schotse hooglander? Bekijk dan deze pagina

Schotse hooglander loopt tussen de paarse heide - Westerheide
Schotse hooglander loopt tussen de paarse heide - Westerheide

Vossen

Het tegenkomen van vossen blijft altijd iets bijzonders hebben. Het zijn prachtige beesten, maar soms toch ook wat mysterieus. Deze wildlife dieren zijn met namelijk actief tijdens de schemering. Een bekend gebied waar je vossen kunt vinden zijn de Amsterdamse Waterleidingduinen, hier zijn ze ook overdag goed te spotten. De vossen die hier rondlopen zijn mensen gewend en zijn hierdoor vrij tam. Echter is het natuurlijk niet de bedoeling om de vossen te voeren.

De favoriete vossen foto van Arisca is de foto waarbij twee vosjes liggen te slapen op de rotsen. Wat een teder beeld!

Slapende vosjes in de zon
Slapende vosjes in de zon

Herten

Bekende wildlife dieren uit Nederland zijn natuurlijk herten. Een mannelijke hert herken je aan zijn prachtige gewei. Vroeg in de ochtend of later op de dag zijn de beste momenten om herten te spotten. De beste tijd om herten te fotograferen, is tijdens de bronst in september / oktober. Tijdens de hertenbronst gaan de herten op zoek naar liefde en is het paartijd. De mannetjes laten flink van zich horen tijdens het roepen naar vrouwtjes, ook wel burlen genoemd.  

Onderstaande foto heeft Arisca gemaakt in de Amsterdamse Waterleidingduinen waar je veel herten en reeën kunt spotten. Toch blijft het ook altijd speciaal om een hert of ree spontaan tegen te komen in een natuurgebied of in de Nederlandse polder.

Een hert met prachtig gewei
Een hert met een prachtig gewei

IJsvogels

De mooiste vogel in Nederland is natuurlijk de ijsvogel. Deze vogel, ook wel de blauwe flits genoemd, is te herkennen aan zijn felblauwe en oranje kleur. Op zoek naar een ijsvogel? Dan moet je op zoek naar een locatie met (stilstaand) water en takken. Het geluid van deze wildlife vogel is te herkennen aan een zeer schelle kreet. Hoor je dit geluid en heb je een goede plek gevonden? Houd dan je ogen open, want de kans dat je iets blauws voorbij ziet vliegen is groot! Hoewel de naam het niet doet vermoeden, kunnen de ijsvogels slecht tegen vorst.

Arisca spot in het Schiebroekse Park regelmatig ijsvogeltjes. De vogels hebben hier nestjes, waardoor je ze vaak voorbij ziet vliegen. De kunst is echter om ze te fotograferen, want ze zijn enorm snel.

Ijsvogeltje
Een van de mooiste vogeltjes: het IJsvogeltje

Paarden

Als je aan wildlife denkt, denk je niet gelijk aan paarden. Veel mensen in Nederland hebben een eigen paard of een verzorgpaard op de manage. Toch zijn er ook een hoop wilde paarden te vinden in Nederland, enkele voorbeelden zijn de Posbank, de Slikken van Flakkee, Lentevreugd, Nationaal Park de Hoge Veluwe en Oostvaardersplassen. Het meest voorkomende ras is het Konikpaard. De paarden blijven wilde dieren, het is dus belangrijk om voldoende afstand te nemen, zeker als er veulens bij zijn.

Op de Posbank heeft Arisca onderstaande foto gemaakt van een wild paard tussen de paarse heide. Dat het paard wit is, maakt het een sprookjesachtige foto.

Wild paard zegt hallo tussen de paarse heide!
Een wild paard tussen de paarse heide op de Posbank
Interesse in een foto? Neem contact met me op via de chat.