Over mij

Mijn verhaal

Arisca profielfoto - vierkant

Ik ben Arisca van ‘t Hof, 33 jaar, geboren in Dirksland en woonachtig in Hellevoetsluis. In 2017 kreeg ik mijn eerste spiegelreflexcamera voor mijn verjaardag en vanaf toen heb ik mijn passie heb gevonden; fotografie. Ik las veel boeken over fotografie, keek YouTube filmpjes, scrollde eindeloos door inspirerende foto’s van andere fotografen en probeerde de instellingen van mooie foto’s te begrijpen. Al vrij snel stopte ik met het fotograferen op de automatische stand, want ik wilde zelf volledig de controle hebben over de uitkomst van de foto. En nog steeds leer ik elke dag weer bij.

Toen ik nog in Rotterdam woonde, bevond ik me in een ware speeltuin wat betreft stadsfotografie. Mijn favoriete spot was de Veerhaven met uitzicht op de Erasmusbrug en dat tijdens een prachtige zonsopomst. Naast het fotograferen van (stedelijke) landschappen, houd ik ook erg van natuur- en dierenfotografie. Alleen al in Nederland zijn al zoveel mooie stukjes natuur te vinden! Ik vind het heerlijk om het bos in te duiken met mijn camera en oog in oog te staan met een wild dier. 

Fotografie heeft mij al enorm veel gebracht en heeft ervoor gezorgd dat ik op plekken kom waar ik anders nooit zou komen. Een greep uit mijn ervaringen: genieten van uitzichten vanaf vele daken en balkons in Rotterdam, het Nationale Vuurwerk van af de Euromast, ontzettend veel leuke mensen ontmoet met dezelfde gekke hobby, tijdens festivals op podiums gestaan, diverse instameets georganiseerd op toffe plekken, als pers midden in de Maastunnel staan tijdens de opening, het 150 jarig bestaan van de Holland Amerika Lijn gevierd op het schip, veel mooie zonsondergangen en zonsopkomsten en het zien van vele diersoorten in het wild. En ik hoop dat er nog veel mooie ervaringen mogen komen.

Door fotografie ben ik anders naar de wereld gaan kijken en ben ik het zo veel meer gaan waarderen. Wie mij tien jaar geleden vertelde dat ik zou kunnen genieten van een bos of een zonsondergang, had ik waarschijnlijk uitgelachen 😉 Of ik nu mÊt of zonder camera ergens ben, ik beleef de omgeving echt anders. Ik gun iedereen zo’n passie!

Hopelijk laat ik jullie meegenieten van de momenten die ik heb vastgelegd. Mocht je vragen hebben over fotografie, over een bepaalde foto of ben je naar iets op zoek? Neem dan contact met mij op.

Mijn gear

Interesse in een foto? Neem contact met me op via de chat.