Uitleg materialen

Heb je een mooie foto uitgekozen? Dan is de keuze van materiaal net zo belangrijk! Het materiaal bepaalt mede hoe de foto er op je muur uit komt te zien. In de webshop heb je de keuze uit canvas, dibond, plexiglas, tuinposter, geborsteld aluminium en posters. Hieronder volgt een korte uitleg per materiaal soort. 

Canvas

Voorbeeld van canvas frame (afbeelding van Drukwerkdeal)

Alle canvasproducten hebben een framedikte van 2cm en worden geleverd met een gratis ophangsetje. De foto op canvas wordt gedrukt op een doek dat van 100% katoen is gemaakt en is gespannen op een stevig houten frame. Canvasproducten zijn in veel verschillende maten te verkrijgen. 

Dibond

Voorbeeld van dibond inclusief afstandhouder (afbeelding van Drukwerkdeal)

Dibond platen zijn lichte platen die zijn opgebouwd uit 3 lagen. De buitenste lagen zijn vervaardigd van aluminium en de kern is gemaakt van kunststof. Het aluminium aan de buitenkant zorgt ervoor dat de foto eruit springt. De combinatie van het dunne aluminium en de kunststof kern zorgen voor een licht maar supersterk product. De totale plaat is 3mm dik. Ook is dibond vochtbestendig en hierdoor uitermate geschikt voor buitengebruik.

Bij dibond wordt de optie met boorgaten en ophangsysteem of zonder boorgaten en ophangsysteem geboden. De optie met boorgaten en ophangsysteem wordt geleverd met 4 afstandshouders en boorgaten in de hoeken van het plaatmateriaal (diameter van 9mm). Met de afstandshouders kan de plaat eenvoudig worden opgehangen. De afstand tussen de plaat en de muur is 15mm.

Plexiglas

Voorbeeld van plexiglas inclusief afstandhouder (afbeelding van Drukwerkdeal)

Plexiglas, ook wel acrylglas genoemd, geeft foto’s een mooi ruimtelijk effect. De kleuren en details worden door het materiaal nog meer versterkt. De foto wordt op 5mm plexiglas geprint en afgewerkt met dek-wit. Dek-wit zorgt ervoor dat je er niet doorheen kunt kijken. De randen van het plexiglas zijn ongepolijst.

Voor plexiglas heb je de keuze met of zonder ophangsysteem. Het ophangsysteem bestaat uit 4 boorgaten in het plexiglas en 4 afstandshouders.

Tuinposter

Voorbeeld van een tuinposter (afbeelding van Drukwerkdeal)

Om je tuin of balkon op te vrolijken, kies je voor een tuinposter. Deze posters zijn bedrukt met UV-bestendige inkt, waardoor de kwaliteit jarenlang mooi blijft. Tuinposters worden geleverd met een gratis ophangsetje. 

Geborsteld aluminium

Voorbeeld van geborsteld aluminium (afbeelding van Drukwerkdeal)

Een geborsteld aluminium plaat heeft een robuuste industriële look. De aluminium plaat is stevig, licht, geborsteld aan de bedrukte zijde en makkelijk te bewerken. De structuur en het karakter van het geborstelde aluminium blijven door de foto heen duidelijk zichtbaar. Beelden met veel contrast of beelden met een groot witaandeel komen prachtig uit op geborsteld aluminium. De aluminium platen zijn 3mm dik. Geschikt voor binnen en buiten

LET OP! Indien er wit in de foto zit, dan wordt dit niet bedrukt. Die betekent dat witte vlakken zilverkleurig aluminium blijven

Geborsteld aluminium biedt de opties met boorgaten en ophangsysteem of zonder boorgaten en ophangsysteem. De optie met boorgaten en ophangsysteem wordt geleverd met 4 afstandshouders en boorgaten in de hoeken van het plaatmateriaal (diameter van 9mm). Met de afstandshouders kan de plaat eenvoudig worden opgehangen. De afstand tussen de plaat en de muur is 15mm.

Poster

Voorbeeld van matlaminaat (links) en een glanslaminaat (rechts) (afbeelding van Drukwerkdeal)

Posters zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en twee type afwerkingen: glanslaminaat en matlaminaat. Een glanslaminaat zorgt voor nóg diepere en intense kleuren op jouw drukwerk. Matlaminaat weerkaatst daarentegen minder licht waardoor tekst goed leesbaar is. Alle posters worden bedrukt op 180 g/m² fotopapier.

Interesse in een foto? Neem contact met me op via de chat.