De mooiste foto’s van de Erasmusbrug in Rotterdam

De mooiste foto's van de Erasmusbrug in Rotterdam

Wie aan Rotterdam denkt, denkt aan de Erasmusbrug. In dit artikel deelt Arisca de mooiste foto’s van de Erasmusbrug. De brug is misschien wel één van de bekendste bruggen van Nederland en loopt over de maas. Hij vormt een belangrijke verbinding tussen het noordelijke en zuidelijke deel van Rotterdam, is 139 meter hoog en bestaat uit 40 tuien. Vanwege de vorm van de brug heeft het de bijnaam De Zwaan gekregen. 

In dit artikel worden de mooiste foto’s gedeeld van de Erasmusbrug in Rotterdam. Heb je interesse in een foto van de Erasmusbrug voor aan je muur? Klik dan op de foto of bekijk meer foto’s in de webshop. Geniet hieronder van de mooiste foto’s van de brug!

Vanaf de Maastorenflat

Het uitzicht vanaf de Maastorenflat op de Erasmusbrug is prachtig. Deze foto is gemaakt vanaf het dak van de flat tijdens het blauwe uurtje. Het voordeel van het blauwe uurtje is dat het al donker begint te worden en alle lichtjes in de stad aangaan, dat zorgt voor een mooie sfeer. Ook worden de autolichten hierdoor lichtsporen, wat een bijzonder effect geeft aan de foto. Dat er een cruiseschip lag, maakt het beeld compleet.

Vanaf de Veerhaven

De Veerhaven is één van de favoriete plekken van Arisca om te fotograferen. Vanaf deze locatie heb je prachtig uitzicht op de Erasmusbrug en het is een goede plek om de zonsopkomst te fotograferen. Deze foto is gemaakt net nadat de zon op was en de lucht kleurde fantastisch mee. Wat een licht!

Rotterdam tijdens het blauwe uurtje
Rotterdam vanaf de Maastorenflat tijdens het blauwe uurtje
Het gouden licht tijdens zonsopkomst in Rotterdam
Het gouden licht tijdens zonsopkomst in Rotterdam vanaf de Veerhaven

Vanaf Katendrecht

Vanaf het Buizenpark op Katendrecht heb je een prachtig uitzicht op de Erasmusbrug en de Kop van Zuid. Onderstaande foto is een typische Rotterdamse foto en één van Arisca haar favorieten. De foto is gemaakt tijdens het blauwe uurtje.

Een kijkje op de Wilhelminapier tijdens het blauwe uurtje (Rotterdam)
Een kijkje op de Erasmusbrug en de Wilhelminapier tijdens het blauwe uurtje vanaf Katendrecht

Vanaf Ze Hielden Koers Park

Tussen de natuur met uitzicht op de Erasmusbrug. Deze foto is gemaakt tijdens de herfst in het Ze Hielden Koers Park aan de Boompjes. Het gouden uurtje zorgt in deze foto voor het prachtige licht. 

Herfst met de Erasmusbrug
Erasmusbrug en een stukje natuur vanaf het Ze Hielden Koers Park

Vanaf het Inntel Hotel

Een foto met uitzicht vanaf het panorama balkon van het Inntel Hotel mag niet ontbreken in dit lijstje. Vanaf het balkon heb je een mooi uitzicht op de Erasmusbrug en de Kop van Zuid. Deze foto is gemaakt tijdens zonsondergang, waarbij de zon aan de andere kant ondergaat.  

Rotterdam vanuit het Inntel Hotel
Uitzicht op de Erasmusbrug vanaf het Inntel Hotel

Op de Erasmusbrug zelf

Op de Erasmusbrug zelf kun je ook mooie foto’s maken. Tijdens deze foto stond Arisca op het midden van de brug op de tramrails. Omdat deze foto erg vroeg is genomen, tijdens zonsopkomst, reden er nog geen trams en was het mogelijk om deze foto te maken. Op deze manier is het prachtige lijnenspel van de Erasmusbrug te zien. 

Het lijnenspel van de Erasmusbrug
Het lijnenspel van de Erasmusbrug

Vanaf Villa Zebra

Vanaf de kade van Villa Zebra is het uitzicht op de Erasmusbrug geweldig. Tussen september en november is dit ook een geschikte plek om een zonsondergang te fotograferen, omdat de zon achter de brug ondergaat. Ook deze foto heeft Arisca gemaakt tijdens een spectaculaire zonsondergang, waarbij de lucht prachtige roze tinten kreeg.

Spectaculaire zonsondergang Erasmusbrug Rotterdam
Zonsondergang met uitzicht op de Erasmusbrug

Vanaf Rijnhaven

Vanaf Rijnhaven kun je ook mooie foto’s maken van de Erasmusbrug en de Kop van Zuid. Deze foto heeft Arisca gemaakt toen het al donker, waardoor de verlichting van de Erasmusbrug goed was te zien. Net als op deze foto, straalt het licht vaak zelfs ver boven de brug uit. 

Skyline Rotterdam vanaf Rijnhaven
Skyline Rotterdam vanaf Rijnhaven

Vanaf de Maasboulevard

Een mooie foto van de Erasmusbrug is natuurlijk ook een foto met een andere bekende brug uit Rotterdam, namelijk de Hef. Deze foto is te maken vanaf de Maasboulevard, wat een geweldig uitzicht geeft op Rotterdam. Het is hier zelfs mogelijk om alle drie de bekende Rotterdamse bruggen te fotograferen. Onderstaande foto heeft Arisca gemaakt tijdens zonsondergang.

Zonsondergang vanaf de Maasboulevard
Zonsondergang vanaf de Maasboulevard

Vanaf de 38e etage van De Rotterdam

Vanaf het gebouw De Rotterdam kijk je letterlijk op de Erasmusbrug en heb je prachtig uitzicht over Rotterdam. Deze foto is gemaakt vanaf de 38e etage tijdens het blauwe uurtje waardoor alle lichten in de stad al aan zijn. Wat een stad he?! 

Blauwe uurtje vanaf De Rotterdam met uitzicht op de Erasmusbrug
Uitzicht vanaf De Rotterdam op de Erasmusbrug

Vanaf de Euromast

Een bekende plek om foto’s te maken van de Erasmusbrug is natuurlijk vanaf het andere icoon: de Euromast. Onderstaande foto is gemaakt tijdens het Nationale Vuurwerk in Rotterdam. Het vuurwerk spat prachtig uiteen naast de Erasmusbrug.

Nationale Vuurwerk Rotterdam
Nationale Vuurwerk Rotterdam vanaf de Euromast
Interesse in een foto? Neem contact met me op via de chat.