Voorwaarden hondenfotografie

Inhoudsopgave

Artikel   1 – Definities

Artikel   2 – Toepassing

Artikel   3 – Reserveringen en betalingen

Artikel   4 – Annuleringen en wijzigingen

Artikel   5 – De fotosessie

Artikel   6 – Levering van foto’s

Artikel    7 – Fotografisch werk op zicht

Artikel    8 – Auteursrechten en gebruik

Artikel    9 – Klachten, aansprakelijkheid & verantwoordelijkheid

Artikel    10 – Aansprakelijkheid

Artikel    11 – Privacy

 

Artikel 1 – Definities

In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

1.1. Fotograaf / de opdrachtnemer: Arisca Photography;

1.2. Klant / opdrachtgever: De persoon die de diensten van de fotograaf inhuurt.

1.3. Fotosessie: Het moment waarop de fotograaf foto’s maakt van de hond van de klant.

Artikel 2 – Toepassing

2.1. Deze aanvullende voorwaarden Hondenfotografie zijn van toepassing op alle rechtsbetrekkingen op het gebied van hondenfotografie tussen Arisca Photography en een opdrachtgever. Onder andere op offertes, opdrachtbevestigingen en mondelinge of schriftelijke overeenkomsten. Deze opsomming is niet limitatief. Na het eindigen van de overeenkomst/het voltooien van de opdracht zijn de voorwaarden zoals gesteld van toepassing, tenzij partijen uitdrukkelijk schriftelijk van deze voorwaarden afwijken.

2.2. Afspraken, bepalingen en voorwaarden die niet in overeenstemming zijn met deze algemene voorwaarden zijn alleen geldig indien deze uitdrukkelijk door Arisca Photography met de opdrachtgever op schrift is afgesproken.

2.3. Aanvullende Voorwaarden voor Hondenfotografie: Deze specifieke voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten en producten met betrekking tot hondenfotografie die worden aangeboden door Arisca Photography. Deze voorwaarden vormen een aanvulling op de algemene voorwaarden van Arisca Photography.

2.4. Algemene Voorwaarden Arisca Photography: Voor zover deze specifieke voorwaarden voor hondenfotografie niet voorzien in een situatie, bepaling of geschil, zijn de algemene voorwaarden van Arisca Photography van toepassing. De algemene voorwaarden kunnen worden geraadpleegd op de website van Arisca Photography of op verzoek worden verstrekt.

2.5. Voorrang: In geval van tegenstrijdigheid tussen de specifieke voorwaarden voor hondenfotografie en de algemene voorwaarden van Arisca Photography, prevaleren de bepalingen in deze specifieke voorwaarden voor hondenfotografie.

2.6. Aanvaarding: Door gebruik te maken van de diensten van Arisca Photography voor hondenfotografie, stemt de klant in met zowel de specifieke voorwaarden voor hondenfotografie als de algemene voorwaarden van Arisca Photography.

Artikel 3 – Reserveringen en betalingen

3.1. Een fotosessie kan aangevraagd worden via de website www.ariscaphotography.nl, via de e-mail of via Instagram.

3.2. Bij bevestiging van de boeking wordt een aanbetaling van 20% van het totale bedrag vereist.

3.3. Het resterende bedrag dient uiterlijk 14 dagen na oplevering van de bewerkte foto’s of 30 dagen na de fotoshoot voldaan worden.

3.4. Als de Fotograaf het verschuldigde bedrag niet binnen het in artikel 3.3 beschreven termijn heeft ontvangen, is de Opdrachtgever in verzuim en daarom de wettelijke rente verschuldigd, te vermeerderen met 2% per maand, ingaande vanaf de factuurdatum.

3.5. Als aannemelijk is dat de Fotograaf hogere kosten heeft gemaakt en/of meerwerk heeft verricht, welke redelijkerwijs nodig waren, komen ook deze kosten en/of dit meerwerk voor rekening van de Opdrachtgever.

Artikel 4 – Annuleringen en wijzigingen

4.1. Annuleringen dienen minimaal 3 dagen voor de geplande fotosessie te worden doorgegeven per e-mail.

4.2. Bij annuleringen korter dan 3 dagen voor de fotosessie wordt de aanbetaling niet terugbetaald.

4.3. Indien de Klant niet komt opdagen, is de Fotograaf gerechtigd het volledige bedrag in rekening te brengen.

4.4. Wijzigingen in de afspraak dienen minimaal 5 dagen van tevoren te worden besproken en zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.

4.5. Fotograaf houdt zich het recht voor een opdracht te weigeren indien na aanvaarding nieuwe informatie beschikbaar komt die uitvoering voor fotograaf onaanvaardbaar maken.

4.6. Bij slecht weer of bij niet gewenste weersomstandigheden neemt Arisca Photography contact op om een nieuwe afspraak te maken.

Artikel 5 – De fotosessie

5.1. De klant is verantwoordelijk voor de veiligheid en het gedrag van de hond tijdens de fotosessie.

5.2. De fotograaf behoudt zich het recht voor om de fotosessie te beëindigen als de hond onhandelbaar of agressief is.

5.3. De klant dient ervoor te zorgen dat de hond schoon en verzorgd is voor de fotosessie.

5.4. Indien een opdrachtgever zich zodanig gedraagt dat dit onrechtmatig hinder of overlast oplevert en het verdere verloop van de opdracht verhindert, staat het Arisca Photography te allen tijde vrij om de opdracht te beëindigen en ook toekomstige opdrachten te weigeren. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor rekening van de opdrachtgever.

Artikel 6 – Levering van foto's

6.1. Na de fotosessie ontvangt de klant binnen 3 dagen via een link een selectie van de ruwe beelden (fotografisch werk).

6.2. De klant kiest het aantal foto’s, dat overeengekomen is door middel van de pakketkeuze, de gewenste foto’s voor nabewerking.

6.3. Na de fotosessie bewerkt de fotograaf de uitgekozen foto’s en levert dit ongeveer 2 weken na de gekozen beelden op.

6.4. De levering van de foto’s geschiedt digitaal.

Artikel 7 – Fotografisch werk op zicht

7.1. De ruwe beelden (fotografisch werk) die door fotograaf beschikbaar worden gesteld mogen uitdrukkelijk niet door opdrachtgever worden gebruikt of opgeslagen voor een ander doeleinde dan het kiezen van een foto voor eindbewerking en levering door Arisca Photography.

7.2. Indien opdrachtgever handelt in strijd met art. 7.1 zal Arisca Photography €30,00 in rekening brengen per onrechtmatig gebruikte, opgeslagen foto.

Artikel 8 – Auteursrechten en gebruik

8.1. Het auteursrecht van alle door Arisca Photography uitgegeven fotografische werken ligt bij Arisca Photography. 

8.2. Arisca Photography behoudt het recht alle fotografische werken gemaakt door Arisca Photography te gebruiken voor eigen activiteiten. Hierbij is onder andere te denken aan promotionele activiteiten, publicaties op website, portfolio, advertenties, drukwerk, demonstratiemateriaal en (sociale) media. Deze lijst is niet limitatief. 

8.3. Arisca Photography behoudt het recht alle fotografische werken gemaakt door Arisca Photography te allen tijde naar eigen inzicht te gebruiken, verkopen aan derden, verveelvoudigen en publiceren voor zowel non-commerciële als commerciële doeleinden. Arisca Photography is niet verplicht dit te melden aan de opdrachtgever. Arisca Photography zal indien mogelijk wel proberen de opdrachtgever op de hoogte te brengen van eventuele aankomende publicaties. 

8.4. Opdrachtgever is niet gerechtigd om fotografische werken voor commerciële, zakelijke of andere doeleinden dan gebruik in huiselijke kring te gebruiken tenzij uitdrukkelijke toestemming hiervoor schriftelijk door Arisca Photography is gegeven. 

8.5. Opdrachtgever dient schriftelijk toestemming te vragen voor het inzenden of publiceren van fotografische werken in kranten, commercials of winacties. 

8.6. Opdrachtgever is niet gemachtigd om de foto’s door te verkopen aan derden.

8.7. Het is niet toegestaan om de ontvangen foto’s achteraf te bewerken. Hieronder valt ook het plaatsen van een filter of het bijsnijden van een foto.

8.8. In het geval van inbreuk op het auteursrecht van Arisca Photography wordt er een vergoeding in rekening gebracht door Arisca Photography.  

8.9. Schadevergoeding geeft nooit recht op verder onrechtmatig gebruik van fotografische werken of lesmateriaal. 

Artikel 9 – Klachten, aansprakelijkheid & verantwoordelijkheid

9.1. Klachten betrekkende het geleverde werk dienen zo spoedig mogelijk, doch in ieder geval binnen 5 werkdagen na levering van de ruwe foto’s (fotografisch werk) schriftelijk aan Arisca Photography te worden gemeld.  

9.2. Het is in geen geval mogelijk om geld terug te eisen. Bij ontevredenheid zal er gezamenlijk gekeken worden naar een oplossing om alsnog het gewenste doel te bereiken. Dit is uitsluitend mogelijk als er volgens art. 9.1 binnen 5 werkdagen een officiële klacht is ingediend. 

Artikel 10 – Aansprakelijkheid

10.1. De fotograaf is niet aansprakelijk voor enige schade, verlies of letsel tijdens de fotosessie, tenzij veroorzaakt door nalatigheid van de fotograaf.

10.2. De klant is verantwoordelijk voor eventuele schade aan apparatuur van de fotograaf veroorzaakt door de hond.

10.3. Arisca Photography is niet aansprakelijk voor het handelen of nalaten van andere personen of (huis-)dieren.

10.4. Arisca Photography is alleen aansprakelijk voor directe schade en nooit voor indirecte schade.

10.5 Indien Arisca Photography op enig moment ondanks het bepaalde in voornoemd lid 1 tot 4 toch aansprakelijk zou zijn voor enige schade, dan zal de hoogte van de schadevergoeding te allen tijde beperkt zijn door de hoogte van de overeengekomen vergoeding van de overeenkomst

Artikel 11 – Privacy

11.1. Persoonlijke gegevens van de klant worden vertrouwelijk behandeld en niet gedeeld met derden zonder toestemming van de klant.

Interesse in een foto? Neem contact met me op via de chat.